Stel cookie voorkeur in

dag 8 New York - Amsterdam

Met bijna exact dezelfde inhoud in de koffers, maar met veel meer bagage, vertrekken we weer naar Nederland.

Maar….. ons vliegtuig vertrok pas om 22.35 uur dus was er tijd om New York verder te ontdekken….

Dit zijn de highlights van deze dag:

Enkelen hebben een bezoek gebracht aan het Solomon R. Guggenheim Museum. Dit museum, geopend in 1959, bezit een bijzonder fraaie collectie moderne kunst; het gebouw zelf is al een meesterwerk op zich. De schelmachtige gevel, ontworpen door architect Frank Lloyd Wright, is een begrip in New York. Binnen slingert een spiraal zich vanaf de koepel omlaag en loopt langs beroemde kunstwerken uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw.

Evenals een bezoek aan Liberty Island en Ellis Island, kon niet ontbreken. Dit symbool van de Amerikaanse immigratie was van 1892 tot 1954 het aankomstpunt voor 12 miljoen mensen die op zoek waren naar een beter bestaan. Het museum verhaalt over de belevenissen van de immigranten.

Ook het 9/11 memorial monument wordt bezocht. Een erg indrukwekkend monument waar je stilstaat bij het verschrikkelijks wat daar heeft plaats heeft gevonden.

De erg behulpzame Amerikanen hebben er mede voor gezorgd dat wij de stad zo goed hebben kunnen verkennen. Geduldig hielpen ze ons in de metro en op de straat om zo de juiste weg te vinden.

Vol van alle indrukken gaan we allemaal enthousiast terug naar huis om de volgende dag weer voor onze eigen klas te staan. Wat ga ik uitproberen? Wat heeft onze school nodig? Waar kunnen we iets veranderen en wat zou onze kinderen helpen om nog beter te leren?  Hoe kunnen we de leergierig-heid van de kinderen kunnen vergroten?

Op maandag weer met een jetlag aan het werk maar door de energie van de kinderen blijven we wel wakker. We laten de indrukken nu bezinken en komen op 13 december bij elkaar om het vervolg te bespreken.

Bedankt voor deze geweldige kans,  de gezelligheid en bijzondere leermomenten.

USA you were awesome!