Stel cookie voorkeur in

Bovenbouw

Welkom op de pagina van de bovenbouw

De bovenbouw van Het JongLeren bestaat uit de groepen 5, 6, 7, 7/8 en 8. De kinderen in de bovenbouw beschikken over de volgende ateliers: wereld, nieuwe media, taal, rekenen, onderzoek en wetenschap, kunst en techniek en tenslotte nog muziek en drama.

Van half negen tot kwart voor 11 krijgen de kinderen les in taal, spelling, schrijven, begrijpend lezen, Engels en woordenschat uit de volledig geïntegreerde methode Alles-in-1 en les in rekenen.

Daarna krijgen de kinderen twee ateliertijden. Ze gaan dan samen met hun leerkracht naar één van bovengenoemde ateliers. Daar werken ze doelgericht door aan een atelieropdracht naar keuze te werken.

Zij worden in hun leerproces begeleid middels leergesprekken. De kinderen leggen hun ontwikkeling vast in hun portfolio. Zij werken betrokken en gemotiveerd doordat ze met hun talenten en voorkeuren werken aan schoolbrede thema’s.

Dit jaar werkten we achtereenvolgens aan de thema’s:

Afrika en Azie- Voeding- Gouden Eeuw- Verkeer en Vervoer- Mensen

Alle leerkrachten wensen de leerlingen een heel fijn schooljaar toe; daar maken we ons samen sterk voor en daar halen we ook veel voldoening uit.